Eilen olikin aika mukavan oloiset reenit.

Dimmulle tilasin 200m jäljen jossa esine ja pieni purkki, päässä toinen esine ja isompi purkki. Aika tiiviisti merkattu. Se annettiin sitten vanheta päälle kaksi tuntia. Sinne oli tullut polulle mm. harhajäljet eikä sinne ollu ihan kahtasataa metrii pitkää saanu.

Dimmua selvästi kakkatti kun piti jäljelle lähtee yritin sitä vähän kävelyttää ees taas et ois asiansa toimittanu, mut ei sit millää...Ja kun jälkivaljaat jo oli päällä niin eihän sen maltti riittäny... Lähettiin sitten nostaan jälkee ja kyl se sen sit nappas ja lähti ajaan, aika pian se ekassa kivikossa hukkas, tehtiin sit pieni kaari ja sai hajun taas.  Maltillisesti jatkoi, maasto olikin aika haastava, kivikkoista ja jonkin verran hakkuujätettä tms irtorisua. Se joutuikin keskittyyn paljon. Tultiin kohtaan jossa oli tää pienen polun ylitys ja siinä meni ne harhajäljet, haisteli siin polulla hetken mut ei meinannu lähtee harhoja ajaan, nuuskutteli vaan ja merkkaili, sitten itsenäisesti jatkoi oikealle jäljelle ja olikin ihan  kohta ekalla esineellä siin se tökki purkkia ja esinettä kuonolla.. Jatkettiin pian matkaa ja Dimmu alkoi vaikuttaa väsyneeltä sinnikkäästi meni silti vähän ennen loppua se viel hukkas jäljen mut sil oli esineestä haju? kun sit löytyi esine ja loppupurkki pienellä tarkentelulla... Loppupurkilla sit leikittiin ja riehuttiin niillä esineillä mitä oli löydetty. Meni ihan kivasti tää. Koiralle aika rankka maasto, mut ei näytä ihan vähistä hätkähtävän, ei enään häiriinny jos jää liina kii risukkoon ja joutuu siin hetken ootella ennen kun saadaan liina irti yms.

Dustylle oli kolme uhria joista yksi oli suorapalkka ja kaksi joilla vaan purkit piilossa, eli palkka sitten kun on tultu yhdessä näytölle. Lähettiin ekalle niin et mentiin oikein risukosta läpi ajatuksena se et Dustylle jäis se mielikuva et se risukossa jaksaminen on kannattavaa... Dusty juoksikin ekan uhrin ohi ja muutettiin kulkusuuntaa niin et sai hajun helpommin, tuulen suunta oli muuttunut sai hajun  ja meni kiven päällä retkottavan maalihenkilön luo aika tohkeissaan.

Tokalle irtos hajun saatuaan hyvin ja lahti ilmaisemaankin ihan hyvin, mun luona istumiseen piti houkutella hieman, kytkin liinaan ja päästin näytölle.
Kolmas oliki hankala ja sitä haettiin pitkään Dustyl oli selvä haju mut ei saanu tarkennettua ja pyöri ja pyöri.. Maltillisesti jaksoi ja ei näyttäny väsyneeltä vaikka kestoa harjoitukselle jo tulikin, uhri löytyi ja sai paljon pusuja ennekuin lähti Dusty mua noutamaan.. Nyt olin paikallani odottamassa sitä ja se istui eteeni oikein selvästi.

Ei valittamista mulla tästä reenistä, en tiedä kuinka tarpeellinen Dustylle on tuota eteen istumista ilmaisuun ottaa, siit vaan näkee niin hyvin kun sil on selvä haju ja jos se sieltä tulee pian takaisin mua hakemaan niin sen näkee kyllä jo naaman tärkeästä ilmeestä että löydetty on. Koe ois ens lauantaina mut katon sit siel et hyväksyn näytölle hakemisen ilman sitä istumista, kun se ei viel niin vahva toiminto tilanteeseen ole.