Nyt on kirjailematta muutamat reenit...

Aloitetaas viime perjantaista 15.6
Dimmu sai ottaa kaksi suoraa palkaavaa maalihenkilöä. Se meni metsässä määrätietoisesti ja on myös erittäin helppolukuinen koska saa hajun ja lähtee kohti maalihenkilöä. Intoa riittää eikä silti hösellä tehdessään töitä. Tän lisäksi sitten myöhemmin samana reeni-iltana otettiin kertovan ilaisun alkeita sille ensimäistä kertaa. Yksi henkilö meni piiloon jonka tiesin, niin että näin hyvin kun koira meni uhrille ja sai uhrilta ykkösnamin, jonka jälkeen kutsuin koiran ja palkkasin sen luonani ja hihkaisin -Näytä ja kirmasimme kilpaa maalihenkilön luo jolta sitten sai super ihanan palkan nakkeja purkissa... Tehtiin sitten vielä toisto, maalihenkilö vaan muutti paikkaa.. Tämä meni oikein huvin.

Dustylle tehtiin näkölähtöjälki. Se näki kun uhri lähti purkin kanssa mettään käveli n. 50m ja jätti purkin, koira meni autoon hetkeksi ja uhri meni sillä välillä omaan autoonsa... Lähdettiin tuoreelle jäljelle, lähempänä jäljen alkua puin inntoa puhkuvalle hiilukalle valjaat yms. Jäljen alun se nosti hyvin ja ajoikin muutaman metrin oikein hyvin, sitten alkoi kiroilu ja tinttailu... Se pyöri piehtaroi ja mm haukkui mua. Mä vaan tönötän huomioimatta koko sirkusohjelmaa.. Aikansa elämöityään turhaan se sit lähti jatkamaan jäljen ajamista, vähän ennen loppua tuli toinen känkkäränkkä-kohtaus... Mutta siitäkin selviuttiin ja koira sai loppupalkan purkille päästyään..

Reenien jälkeen käytiin lenkillä erään Hiisi-heeleri ja sen mamman kanssa. Hienosti Dusty ja Hiisi toimeen tulivat ja metsässä kirmailivat. Dimmukin pääsi erikseen pienelle tassuttelulle Hiisi-koiran kanssa, eikä ollut niidenkään keskinäisessä toiminnassa valittamista.

16.6.
olin jälkikokeessa maalihenkilönä. kiva ratamestaei teki sillä välin kun talloin kompassin kanssa koejälkeä, Dimmulle kaksi pientä jälkeä vanhenemaan. Toinen ihan suora jossa pelkkä purkki päässä toinen kaari jossa kolme esinettä ja purkki. Nää jäljet tehtiin n. 17.30. ekan jäljistä ehdin ajaa melko tuoreena suunnilleen 19.00 aikoihin. Sen suoran meni oikein kivati annoin Dimmun mennä vapaalla liinalla itse siinä roikkumatta. Toisen jäljen pääsin ajaamaan vasta 21.30 joten ikää sille tuli ihan reilusti... Itse jäljen tekijä käveli perässämme. Esineiille pysähtyi hyvin, muutenkin se jäljesti oikein kivasti, ei valittamista, keskittyneesti ja aina itse hakeutui jäljelle jos meinasi harhautua. Oli kai vanhin Dimmun ajama jälki.

Dustylle tehtiin taas 50m suora jälki. Taas meni tinttailuksi... Alku meni ihan hyvin sit meni hiilukalta hermot ja piti kiroilla... muutama tinttailuhetki oli matkalla ja loppuun kuitenkin meni kun ei tinttailullaan multa mitään apuja saanut. Näit tehdään nyt kun tekee vaan niin hyvää lemmikki. Dustyn lyhyelle pinnalle, vai pitäiskö sanoa olemattomalle pinnalle...

Eilen
Dustylle tehtiin taas 50m suora jälki, tinttailu alkoi heti kun nosti jäljen... Siitä se sit tokeni aikansa pyörittyään... Toinen tinttailu kohta tuli kun olis harhautunut jäljeltä.. Meni hetkinen siinä taas riekkuessa kunnes kasasi itsensä ja porskutti loppuun asti...

Dimmu sai hakea kolme ykkösnamillista maalihenkilöä, jotka olivat sellaisissa paikoissa että näin piilot, voidakseni sitten kutsua sen luokseni, ilmaisuharjoitusta tehdäksemme. Ekasta se juoksi ohi ja palattiin niin et se sai paremmin ilmavainun, innolla meni maalihenkilölle ja lähti heti kun kutsuin satuaan ykkösnamin, Näytölle lähtökin meni ihan kivasti ja kehuissa paistatteli kooki-otus kun sai tyhjätä nakkipurkkinsa maalihenkilön syöttämänä.

Toiselle mentiinkin pidempi matka, siellä pienssä alamäessä se sai hajun ja lähtikin jo tulemaan mulle, en siitä tietty palkannut kun näin että yritti ilmaista hajua mulle.. Meni sitten innoissaan maalihenkilölle ja tuli hyvin kutsulla luokseni ja päästiin näytölle ja taas söi onnellinen häntää pyörittävä kooki nakkia maalihenkilön luona...

Viimeinen olikin aika hieno suoritus, ensin Dimmu nosti sen hajun jäljestä mutta ilmavainuun päädyttyään tarkensi ja loiukki maalihenkilölle, odotin hetken ja se lähtikin itse tulemaan mua kohti, en vaan ehtinyt kehua tarpeeksi ajoissa je se palasi meelihenkilölle, lähti sieltä taas mua kohti itte ja sit kehuin sitä kovin paljon, tuli mun luokse asti ja sai multa nakinpalan ja lähdettiin näytölle. Taas sai nakkia purkista maalihenkilön syötellessä. Ihan hyvä alku nyt tolle kertovan ilmaisun reenaamiselle.

Munhan piti vaan pääsääntöisesti jäljestää Dimmun kanssa mutta kaikki pienet hakuharjoitukset joita sillointällöin se on saanut tehdä on menny niin kivasti, että vaihtelua reenaamiseen taidetaan kivasti tällä tyylillä saada..  Itsestään selvää mulle on Dimmulle kertova-ilmaisu ottaa, ei oo ihmeemmin haukuvaa tyyppiä ja rullaan varmaan kompastuis. En triedä onko yhtäkään nuoremmista reeniporukan koirista enään haukuttamaan ryhdytty. Tuo kertova on niin luontaista.