Perjantaina mentiin vieraoleen toisessa pienryhmässä hakuilua harrastelemassa. Ko ryhmässä oli taidontarkistus koe hälykoira konkarille ja sit vierailijana tervetullu ja pääsin sinne kokeeseen maalihenkilöksi.

Omien koirien reenit. Dimmu reenas eka. Sil oli kaksi maalihenkilöä molemmat vieraita ja molemmat oli metsässä makuullaan. Toinen puupinon vierustalla ja toine ihan mettäs, suorat palkat. Mentiin eka sinne ihan mettän puolelle ja Dimmu irtos tosi hyvin ja haki aktiivisesti hajua, täs selvästi näki et sil oli jo haju ja sit se tuli käymään mun luona ja lähti tarkentaan. Maalihenkilö ei ollu mörkö ja siellä se pyöritteli iloisesti häntäänsä ja sai nakkia ja kehuja.. Sille toisel mennessäki se haki aktiivisesti hajua ja just ku sain neuvoja oman kulkusuunnan muuttamiseen paremmin tuulensuunta huomioiden tuli kommentti et se koiruus jo käyttää sitä tuulensuuntaa itsenäisesti hyväkseen. Taas näki hyvin et sai hajun ja sit se taas kävi mun luona ennenku lähti tarkentaan. Puupinon luonaki oli kiva täti jolla parhaat nakit tarjolla kookille ja kehuja. Täs nyt tuli kyllä selväti Dimmulla sitä hajun ilamisun tarjoamista. Tietenkään en niistä sitä mitenkään palkannut mut must on vähä ärsyttävääö et se yrittää jotenkin tarjota sitä hajun ilmaisua käymällä mun luona ennen kun lähti tarkentaan. Kun se ei must käyny tarkastamassa meidän joukkiossa kulkevien hajuja vaan oli erilainen. Siihen pitää nyt kiinnittää huomiota.

Dustylle oli aika samalaiset kaksi maalinekilöä, toine siel mettemmäs ja toine puupinolla. Molemmista oli tarkoitus otta ykkösnami ja ilmaisu. Ensiksi rlliteltiin siel mettän puolella ja Dustyki ihan ok liikku ja sit se taas pyöri ka kieri jne. Kielsin sitä siitä ja jatkettiin hommia.Ekan löydettyään se kai lähti ihan hyvin sieltä hakemaan mua ja tuliki aika lähelle olin ittekki keskel ryteikköö kolmenmetrin päässä maalihenkilöstä ja ilmaisulle tuleminen tais Dustyllä sit vähä siin rytössä unohtuu ja kävi uudestaan maalihenkilöllä ja tuli sit tori reippaasti mun eteen istuun. Toiselle mennes se Irtos tosi pitkälle ja teki itsenäisesti hommia suht etäällä  musta. Näin kun se meni sinne puupinon taa ja sai siel sit mörköhaukku kohtauksen ja hämäänty. Maalihenkilä sit onneksi alkoi jutella sille ja Dusty rauhottu ja kävi pissalla ja menin sit sinne kans ja sanoin maalihenkilölle et anna suora palkka. Sit me kehuttiin siel Dustyy ja se sai jännittävältä maalihenkilöltä nakkia. Sinänsä harmillinen juttu et kun se tosiaan oli aktiivinen ja irtos jne ja sit iskee mörötys. Mitä ei kyl taas oo aikoihin tullu.