Eilen meit oli reeneis 4 ihmistä ja 6 koiraa.

Isossa etsintäharjoituksessa istuskelin toisena maalihenkilönä.
Lunta oli paikoin paljonkin ja ilma viilenevä, ei juuri tuuli käyny.

Dusty tuli reenattua ekana koirana ison etsintäharjoituksen jälkeen. Heh, sil oli kaksi suoran palkan uhria. Ei ehkä ollu ihan  järkevintä Dustyä ekana kinokseen pistää ku muutaman koiran jälkeen ois ollu vähä tallatumpaa.. Nooh me mentiin ensi tietä potkin ja se merkkas jäljet jotka meni metsään. Käveltiin tietä eteenpäin ja käännyttiin ja olin tosi skarppina kehumaan jos nostaa jäljen uudestaan ja lähtis sitä ajamaan. Tiellä se nosteli nokkaansa mettään päin ja vinku, hankea oli siinä paljon. No nosti jäljen selvästi.. Öö.. Koira mahtu askeleeseen ja kehuin sitä jäljen nostamisesta ja kannustin eteenpäin. Se lähti jälkeä nuuskuttelemaan ja ei kyllä menny näöllä vaikka askeleet niin selvät hangessa oliki, onnistu meinaan parimetriä ennen maalihenkilö hukkaamaan jäljen ja lähti rallitteleen ilmavainulla. No palas sitten jäljelle ja ajoi sen loppuun. Kyllä oli hieno Dusty ja saikin kehuja ja nameja. Oli lunta paljon ja se ärsytti sitä eikä ihan uppeluksissa ois halunnu mennä ja alkuun päästyään sit vaan meni ja innoissaan. Toiselle maalihenkilölle suuntasimme metsän puolta ja siitä Dusty saiki hyvin hajun ja nosteli nokkaansa ja vinku, rohkaisua saatuaan muutaman askeleen verran irtos itte ja rallitteli maalihekilölle.

Dimmulle otin kolme uhria. Yhen ilimaasun polulla ja kaksi suoraa palkaa umpihangessa.. Ilimaasu meni hienosti. Lähti mm:ltä hyvin ja koski taskua ennekö ehdin sanoa sen tasku, sanoin myöhässä ja annoin heti luvan näytölle. Nyt sit saan alkaa sitä tasku sanaa jättään pois. Ja muutenki rajoittaan taskun närppimistä. Ei saa muutaku ilimaasutilanteis siihen koskee et ei reenata muualla sitä.tosin ei kyl oo reenattukaan sen jälkeen ku on yhdistäny sanan siihen taskuun. Tarjoaa meinaa autolla koiraa pukiessanikin jo sitä taskua.. Oon yroittäny vaan siinä alittaa sitä käskyn alle sivulle tai maahan tai jotain muuta rauhoittumista, ettei vedä kierroksia.

Mettä uhrit. Dimmu irtoili kivasti ja haki itsenäisesti. Löys jonku aikaa rämmittyämme ekan uhrin. Lumi ei tuntunu haittaavan menoa, sen verta voimaa kropassa verrattuna Dustyyn, vaikka korkeutta ei montaa senttiä enempää ole.  Toinenki löyty hyvin ja mä meninki taas jo suunnistaa sekaisin, nii samannäköstä lumista pimeentä mettää. Toisella uhrilla sit sai nakkkien lisäksi loppupalkkana lelulla leikkimistä ja se oliki kivaa. Leikittäjä leikki väliin niinki riehakkaasti, kai se kumartuva asento sai koiran sitten hieman mörköilemaan ja tuli mörköily haukkua. Nooh koutsi pelasti tilanteen kun olin sille toisen narulelun antanu, ja alkoi haastaan Dimmua leikkiin vähän hillitymmin niin et pääsi hetken mörköiltyä irti ja sit taas leikki viimeisen maalilhenkilönki kans rennommin. Hetken leikittyä vaihdoin lelut nakkiin ja lähettiin autoille. Dimmu sit tapansa mukaan treeninsä päätyttyä tarjoili mulle kontaktia ja seuraamista ja siitä palkkailin nakin paloilla. Tän se on jotenki ihan itte vahingossa oppinu. Niin se tulee autolle kivan hallitusti ja hyppää vielä innoisaan autoonki ja saa sinne viel namia taskusta.