Eilen perkonmäessä reenailtiin hakua ja Dimmu teki neljä ykkösnamillista ilmaasu harjoistusta jokka meni aivan nappiin kaikki. Tälle kertaa sitei haukutettu tai ärsytetty ykkösellä vaan sai tehä ihan perusilmaisun kannnalta koko homman. Ekalla kyl haukku kun sai kaukaa hajun. Tokalla tuli hienosti ihan törmäämällä tohon taskuun. samanlaiset röyhkeet taskulle törmäilyt kolmannella ja neljännellä. Neljännellä myös haukahteli. :)

Hyvillä mielin siis mentiin tänään kokeeseen, joskin keväällä kun jo sössin kaksi loppukoetta niin jännitin nyt hieman enemmän. Mutta jännitys kaikkosi kun alettiin hommiin ja oli etsintäsuunnitelma tehty. Seuraaminen ja paikalla olo meni Dimmulla ihan hienosti ja luoksepäästävyysosiokin meni mukavasti. Maasto oli etsintäsuunnitelman ja tuulen kanssa haastava. Tuuli oli välillä kovinkin puuskittaista ja hieman pyörittikin.  Lähettiin ensin takareunall missä oli alueemme korkein paikka ja tuuli tuli silloin vielä niin että oltas tällä pysytty siellä tuulen alla. Lähdin melko heti jo tukemaan sen toimintaa kun sai hajun mutta jäi piehtaroimaan johonkin paskaan.. ja sen jälkeen oli sen näköinen et haju hukku joten jatkettiin suunnitalman mukaasn takareunalle. Se oli tosi raskaskulkuista kalloita jossa liukasta sammalta ja korkeata pudotusta. Sieltä saikin sitten hajun yläpuolelta ja mäkin ehdin nähdä maalihenkilön ennen kun se aivan perille asti pääsi ja menin reippaasti koiran perään kun oli niin hankalaa se maasto. Dimmu hengaili maalihenkilöllä ja tulis ist tosi varovasti ilmaisemaan mulle ja kosk kyl ihan  reilusti taskuun mt näytölle mennes oli vähän et miten sinne kivenkolossa makaavalle mm nyt pääsikään ja liinakin takertui matkalla... Hieno poika ja sai nakkia maalihenkilöltä :) jatkettiin sit matkaa niin et  käytiin kääntymäs toisella reunalla ja jatkettiin alueen poikki pysyen tuulen alla. Sit taas siel alku kulmassa reagoi jo aika kaukaa hajuun ja just siel missä se meiä eka lenkki jäi lyhyeksi ja sekoittui paska kasa episodiin oli mm jonka taas ehdin nähdä kun Dimmu oli hyvin siinä sit hajulla, tän maastoverkkoisen luona olis vaan ollu kiva olla nuuskutteli maalihenkilöä kaikes rauhas ensin päästä ja sitten vielä jalkojakin enneku tuli ilmaisemaan katteli siit sen näkösenä kun oli niin lähellä et hei tää ois niiku täs eksää nää..  Täs sit näytön ja nakin syönnin jälkeen juotin Dimmua ja kyl se vähän joikin. Selvästi se takareunan kulkeminen oli väsyttänyt sitä. Jatkettiin tästäs itten aluetta halkovalle tielle jossa oli kolme autoa joissa koiria niin et Dimmu sai havannoida et siin on ne autot, jossain kohtaa kyl reagoi metsän puolella aiemmin autoilta tulevaan hajuun ja ajattelinkin et aika lähellä autojen takana varmaan on yksi mm.. Mentiin käymään sivureunalla ja tultiin metsänpuolta takaisin ja siel oli mm kosteikko jossa Dimmu reagoi voimakkaasti siit oli vaikee löytää ylimenopaikkaa ja ajatus mulla oli se et kun päästään kosteikon ja ojan yli niin palataan vähän takaisn päin, mutta Dimmu olikin ylityksen jälkeen niin vahvasti jatkamassa nokka pystyssä eteenpäin et sinne sitten :) pääsin taas liian lähelle istä kun oli löytäny pressun peittämän maalihenkilön tuli kans melko viiveellä sieltä ilmaisemaan ja tuli suoraa mun sivulle josta sitten  kevyesti vaan kuonolla koski taskua.. Et kun sää ny näit nii kytke ny st et päästään näytölle.. 

LÄPI meni eli askel taas lähempänä siihen että saan hälytyksen tullessa pakata matkaan myös pienen kookieläimen. Ilmaisut tällä kertaa tosi vaisuja mut kuitenkin sellaisia että ne hyväksyin. Maasto oli töppöjalalle hemmetin raskas kosteikkoa, lohkareista kalliota ja koiran väsymisen kyllä näki. Mut oommää silti niin ylpee siitä.