Eilen oli Dustyllä hakuperus/päivä koe. Ilma oli kuuma ja tuuli oli olematon. Oltiin koepaikalla ajoissa ja saatii arvonnassa suoritusnumero kaksi. Jouduttiin siel hieman siirrellä autoja eri paikkaan parkkiin odotteluajaksi. Dimmu oli mul mukana ja jätinkin sen boksissa kivaan heinäkatokseen ootteleen. Siel oli sil seurana erään kokelaan rotikka häkissään oottelemassa. Vähän alkoi jännittaa se koe matkalla sinne paikalle ja viel hieman siel paikalla jänskätti, mut ei sit enää jänskättäny yhtään kun päästiin paikalle mistä noudettiin metsään.

Kokeen alussa tervehdittiin testaaja ja käveltiin lähemmäs aluetta. Matkalla jätettiin koira kytkettynä puuhun odottelemaan sitä kun sai nähdä kartalta alueen ja tein etsintäsuunnitelman. Tais se testaaja jotain kysymyksiäkin esittää en vaan muista mitä. Dusty oli aika hienosti kytkettynä odottelemassa, ei huutanu kurkkusuorana tms. Pienesti vingahteli vain.

Alueen kaksi rajaa oli selkeä metätie ja toinen sivu oli pienempi metsätie. Takaraja oli myös melko selkeä kun metsän tyyppi vaihtui rajalla. Tein suunnitelmaksi kiertää alue metsän puolelta niiden rajojen mukaisesti, jos olisin mennyt vain niitä teitä pitkin niin en usko että sieltä olisi hajut kovin hyvin tullut ja kun ei tuo niin pitkälle irtoa, varsinkaan tollaisella kelillä. Metsä olikin hillitön ryteikkö! Koiran reaktioiden näkeminen oli hankalaa... Ekan maalihenkilön päälle melkein kävelin... Mut huomasin sen itse ja kävelin sitten ohi ja Dustykin  tuli ohi  ja sai hajun sen ukon takaa ja meni perille ja tuli reippaasti ilmaisemaan ja istui kuin tatti eteeni! Ja oli niin hieno poika kun päästiin näytölle.

Jatkettiin matkaa siellä ryteikössä, edettiin alueen nurkalle ja lähettiin toista sivua etenemään, Dusty selvästi nosteli nokkaansa siinä, ja näytti tosi väsyneeltä.  Niimpä mä sit käskin sen luokseni juomaan vettä... Bimbo... Pidettiin siin sit hieman taukoa ja otin siltä liivit pois ja juotin sitä pullosta. Ajatus ei riittäny mulla siinä muuttaa suunnitelmaa ja tehdä lenkki suuntaan johon koira nokkaansa oli nostellu... Vaan itsepintaisesti jatkoin juottamisen jälkeen  suunnitelman mukaisesti, taas mentii ryteikköä takarajan kulmalle ja siin se taas jossain nokkaa nosteli, mut jatkettiin vaan sen takarajan suuntaisesti matkaa, siel takarajan puolivälissä se nosteli nokkaansa taas ja en vieläkään lähteny tukemaan sitä millään suunnitelman muutoksilla ja lenkin tekemällä.. Tyhmä... Edettiin kohti etummaista alueen kulmaa ja pysähdyin taas pitämään taukoa ja juottamaan koiraa, siinä sit kysyin et onko meillä vielä aikaa juurikaan jäljellä, et ei enää lähdetä aluetta halkaisemaan kun koira on tosi väsynyt et keskeytetään koe. Aikaa olis ollu viis minuuttia et ei me siin ois enää mitää ehditty. Poistuttiin alueelta ja saatiin arvostelu.

Etsintä suunnitelma 2 (kolmosen pois saanu jos ois menny niitä teitä pitkin)
Ohjaajan toiminta 2 (eipä tosiaan tullu koiraa tuettua silloin kun ois tarvinnu sitä..)

Koiran ohjattavuus alueella 2
Maalihenkilön ilmaisu 2 (oli kuulemma hankala arvioda kun oltiin siin niin lähellä)

Koe oli siis hylätty, kun keskeytettiin.

Testaaja sit kysyi multa kokeen jälkeen et missä mun mielestä ne maalihenkilöt oli ja näytin paikat kartalta... Ne oli just niil kohdilla missä se nokka oli koiralla käyny mut ei sit ollu irronnu ilman tukea.. Testaaja sanoi et sen ois tehny mieli potkaista mua kun en lähteny koiran mukaan kun sil selvästi oli haju ja vaan aloin juottaan koiraa.. Itse olin koiran toimintaan tyytyväinen ja siihen ekan uhrin ilmaisuun enemmän ku tyytyväinen. Dusty jaksoi yllättävän hyvin siinä kuumuudessa tehdä töitä ja jos olisin ollu vähemmän puusilmäinen niin ois ollu ihan mahkut nostaa mettästä ne kaksi muutakin uhria.

Kokeen jälkeen juotin Dustyä ja vein sen odottelemaan samaan katokseen Dimmun kanssa, omassa boksissaan, Oltiin paikalla koko päivä kun jäin maalihenkilöksi kahteen loppukokeeseen. Käytiin viel tassuttelemassa parin vesikoiran kanssa ja niiden emännän seurana merkkailemassa jälkijanoja. Dusty päätti piehtaroida ja palkata itsensä ihmispaskassa pitkän päivän päätteeksi.. Pääsi sit kotona viel pesuun, vaikkei enää kyl kotona ees haissu pahalta piehtaroi sen verran viel heinikossa et paskat oli irronnu... Dimmu oli mul tassuttelulla kiinni, kun oli epävarmaa näiden kahden nuoren uroksen keskinäinen toimeen tuleminen, äijäilijöitä kun molemmat...