Mun koirista reenas Dimmu ensi. Ehdin lämmitellä sitä jonkun verran pihalla edellisen reenaajan aikana. Reenailin parkkiksella muutamia toko juttuja sit vaan leikittiin yms.
 
Tehtaassa ensin piti rauhoittua ovella ja otettiin rauhassa takki pois ja puettiin etsintäkoira-liivi päälle. Sit sai luvan. Hillitön vauhti. Dimmu rallitteli innoissaan ympäriinsä ja tutkaili kaikkea. Käytiin tutkimassa pommisuojaa jne. Eka mm löyty kirjoitus pöydän alta eikä senkään tarkentaminen ihan helppo homma ollu. Onnellinen oli pikku-pinko ja jatkettiin hommia, itsenäisesti tutkaili ympäriinsä ja meni hyllyjen alta yms mistä mahtu. Käytiin toisessa keroksessa(parvi) ja metalli raput pinko menin ihan itte ja ei mitään arastelua vaikka näki rapuista läpi. Ylhäällä kierteli ja nuuskutteli tarkkana. Koiran reaktioista olisin ollu varma et siel on joku, vaiks näin ettei oo ja se todella kävi siel joka nurkan tarkastamassa. Jatkettiin kierrosta alhaalla ja taas se juoksi lujaa ja näki et sil vaan oli niin hillittömän hauskaa. Toinen uhri löytyki taas kirjoitus pöydän alta ja oli vaikea. Koira nuuski sitä pöytää ja yritti nousta sille pöydälle ja nuuski muutamaa konetta ja kasaa siin lähellä ja yritti tarkentaa hajua. Se nuuski ihan maalihenkilön vieressä tajuamatta maalihenkilöö. Osui se nenä siihen uhriinki ja oli taas kovin iloinen löytäjä. Liivit poiis ja sai sit rallitella hetken kun käveltiin repuille ja lähemmäs ovea. Harjoitus meni ihan kivasti Dimmulla oli ainakin hillittömän kivaa. Mitään pintoja (liukas latttia, metalli porras jne) ei arastellut. Täysin pimeätä huonettakaan ei arkailtu.

Dusty reenas pihalla kun lämmittelin sitä, lähinnä piehtaroimista ja Dusty-enkeleitten tekoa lumeen...

Samat rauhoittumiset sillekki hallin sisälle mennessä ja takki pois ja sivulla piti olla kun liivit puettiin jne. Ei puuttunu vauhtia tästäkään. Dusty kyl selvästi oli taas sillä tuulella et takit yms hömpötykset ahdistaa ja rapsutteli melkoisesti mennessään ja kävi piehtaroimassa muutamilla matoilla... Eka uhri löyty pommisuojasta ja sen paikantaminen siellä oli vaikee. Koirasta näin kyllä et siel on joku mut sen oli tosi vaikee paikantaa. Kierteli ja nuuskutteli huonetta ja piippaili yms. Löys sitte kun aikansa pyöri.
Dusty kans  myös tarkasteltiin se parvi(kannoin rappuset menne tullen, eihän tuo muutenkaan juuri rappuja enää oo menny)  Toine mm oliki vaikee. Koirast näin kyl et haju on. Täs oli se huono puoli et oli pyytäny et yks menis oven taa piiloon, jossa itte olin olly muutamalle koiralle piilossa. Koira reagoi vahvasti sen oven ympärillä ja yritti kipeillä pitkin seiniä jna. Hermotki siilä jo meinas mennä. Katosstiin sit sinne iven taa ja ei ollu ketään, mut mun oli kyl jo autettava koiraa kun se alko käydä kierroksilla ja meni sen kanssa tutkiin perähuonetta. Maalihenkilö sit vähä autto Dustyy ku oli niin vaikee.. Siel se seiso muutaman hyllyn välissä ja koiralla oli hankaluutta löytää vaikka haju oli selvä. Oli se sitv tyytyväinen Dustyki ku oli löytäny.

Sai kans sit rallitella irrallaan ja kävin pukemassa takin sille ja haettiin reppumme ja seuraavan viikon reenin järjestämistä varten mapit. Siin se viel takkinsa kanssa piehtaroi mattoo ees taas jättäen tiitulle terveisiä...

Reenien alussa meil oli tavoite palaveri. Dustylle mul ny ei o mitään tavoitteita muutaku et saa jatkaa mun kouluttamista, mun pitäs oppii tekeen sen kans niit poienii lenkkejä kun harjoitellaan isoa etsintää eikä vaan junnata siin omassa etsintäsuunnitelmassa. Jälkeä myös Dustylle välillä.
Dimmulle mul ois tavoitteena ens vuodelle ehkä peruskokeet hausta. Riippuu nyt kuinka saadaan ilmaisu toimimaan, sitä jonkun veran miettiny ettei se kertovassa ilmaisussa eteeni istuminen ehkä toimi Dimmulla, teen sille ny ilmaisu patukan jota aletaan kotona harjoitella että siihen kosketaan jne, ja siihen patukkaan se sit tulis närppiin ku tulee hakeen mua näytölle....

Oma ikuisuus tavoite on suunnistaminen. Muita ei tulevalle vuodelle oo, kun etsintä kurssit on käyty ja ensiapukurssitkin voimassa.